Βιωματικά Επαγγελματικά Σεμινάρια

 

 

Διεπαγγελματικό Βιωματικό Σεμινάριο

Το Καταξιωτικό Κύμα

Η Συστημική ματιά και η Καταξιωτική στάση στη δουλειά με ανθρώπους:

Δημιουργικές ανατροπές, μια άλλη λογική και νέοι τρόποι

Οκτώβριος 2018–Ιούνιος 2019

 

Το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ και το Κέντρο Επίκοινες Διαδρομές διοργανώνουν Διεπαγγελματικό Βιωματικό Σεμινάριο με τον τίτλο Το Καταξιωτικό Κύμα.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης, διοίκησης εταιρειών & οργανισμών, καθώς και συντονιστές ομάδων, δικτύων και  εργαστηρίων τέχνης.

To Καταξιωτικό Κύμα

 

 

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο 

Αυτοσχέδιο Θέατρο, ως εργαλείο ανάπτυξης του εαυτού και της ομάδας

Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019

 

Το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ και το Συστημικό Κέντρο Οικογενειακής και Ομαδικής Θεραπείας διοργανώνουν, για έκτη χρονιά, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο:

“Ο κόσμος ολόκληρος είναι ένα θέατρο
κι εγώ έχω μια θέση στη σκηνή, που μου ανήκει”.

Με βάση τη Μέθοδο Θεατρικής Γραφής & Παράστασης του Θεάτρου ο Κόσμος, το Σεμινάριο αφορά στο Αυτοσχέδιο Θέατρο, ως εργαλείο ανάπτυξης του εαυτού και της ομάδας.

 

Απευθύνεται σε επαγγελματίες που δουλεύουν με ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, θεατρολόγους, μουσικούς, συντονιστές εργαστηρίων τέχνης κ.ά.)

Αυτοσχέδιο Θέατρο, ως εργαλείο ανάπτυξης του εαυτού και της ομάδας.

 

 

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
Η μαγεία του Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού στη ζωή και στο θέατρο
Ιανουάριος-Απρίλιος 2019

Ο Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός χρησιμεύει για την προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου, για ουσιαστικές και ισότιμες σχέσεις, για μια ποιότητα ζωής.
Καθώς όμως μπορεί να ξεκινήσει από οτιδήποτε, από μια ιδέα, μια λέξη, μια εικόνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλα πλαίσια ως μία νέα μέθοδος επεξεργασίας θεμάτων, διαχείρισης προβλημάτων, απόκτησης βιωματικής γνώσης, αλλά και δημιουργίας θεατρικής παράστασης και προσέγγισης ενός ρόλου.

Το Σεμινάριο απευθύνεται:
– Σε επαγγελματίες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό με τις ομάδες τους στο πλαίσιο εργασίας τους (θεατρικό, κοινωνικό, θεραπευτικό, εκπαιδευτικό, ευαισθητοποίησης κ.ά.).
– Σε ηθοποιούς που θέλουν να εξελίξουν τις ικανότητές τους και την επαφή με τα συναισθήματά τους.
– Σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να βιώσει τον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό, για να κάνει την καθημερινότητά του Τέχνη.

Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός